Uudised

Advokaadibüroo TARK jurist Taavi Kõiv juhendas Teldersi harjutuskohtuvõistluse Eesti esindusvõistkonda

2018

24.-26. mail toimusid Hollandis, Haagis 41. Teldersi rahvusvahelise õiguse harjutuskohtuvõistluse finaalvoorud. Finaalvõistluse osales kokku 23 võistkonda 22st erinevast Euroopa riigist.

Eesti esindusvõistkond Tartu Ülikoolist saavutas tihedas konkurentsis kokkuvõttes tubli 8. koha, kusjuures nii kaebaja esindaja kui vastustaja pool olid enda kategooriates esikümnes (vastavalt 10. ja 7. koht). Võistluse võitis Kölni ülikool Saksamaalt.

Võistkonna üheks juhendajaks oli Advokaadibüroo TARK jurist Taavi Kõiv ning meeskonda kuulusid sellel aastal Gerda Raag, Hanna Esko, Stella Raudsepp ja Tiit-Gregor Mets. Gerda Raag sai oraatorite individuaalarvestuses ülimalt kõrge 6. koha.

Teldersi harjutuskohtuvõistlus on igal aastal ligikaudu 40 Euroopa ülikooli ühendav rahvusvahelisele õigusele keskenduv harjutuskohtuvõistlus, mida korraldab Leideni ülikool Hollandis. Võistlust peetakse maailmas oma alal üheks mõjukamaks. Lõppvõistlusele Haagi Rahupaleesse pääseb igast riigist vaid ühe ülikooli õigusteaduskonna võistkond.