Uudised

TARK nõustas Adven Eestit tehingus Alexelaga

2018

15. veebruaril sõlmisid Adven Eesti ja Alexela tehingu, mille alusel ostab Alexela Adven Eesti maagaasi portfelli ja Adven Eesti ostab Alexelalt Gaasienergia AS koos maagaasi jaotusvõrguga.

Tehing, millega kasvab oluliselt Alexela maagaasi kliendibaas ja ligi 65 kilomeetri võrra Adveni maagaasivõrk, annab mõlemale ettevõttele võimaluse keskenduda oma põhitegevusele.

„Soovime pakkuda oma klientidele terviklikke energialahendusi, laienenud maagaasi portfell võimaldab meil olla hea partner veelgi rohkematele klientidele. Ühtlasi väljume tehinguga maagaasi jaotusvõrgu ärist, mis ei ole täna ettevõtte fookus ning samuti tuleb selles äris peamine kasu mastaabiefektist, mida Gaasienergia AS-i suurune ettevõte üksi ei saavuta,“ kommenteeris tehingut Alexela Energia juhatuse esimees Maria Helbling.

„Suuruselt Eesti teise maagaasi jaotusteenuse osutajana on Adven alati avatud teeninduspiirkonna laiendamise võimalustele ja tänase tehinguga õnnestus maagaasi jaotusvõrku kasvatada ligi kolmandiku võrra,“ selgitas omalt poolt Adven Eesti juhatuse esimees Urmo Heinam. „Võrguäris on olulised mastaabid, et tõsta ettevõtte efektiivsust ja seeläbi klientidele konkurentsivõimelist teenust pakkuda.“

TARK nõustas Adven Eestit tehingu ettevalmistamisel, sh aktsiate müügilepingu koostamisel, samuti konkurentsiõiguslikes ja regulatiivsetes küsimustes. Projekti nõustasid partnerid Hannes Küün ja Tanel Tark.