Uudised

Kohaliku omavalitsuse ja ettevõtjate koostöökonverents

2017

Keila vallavalitsus koostöös Eesti Pereettevõtjate Liiduga korraldas 8. juunil konverentsi “Kohaliku omavalitsuse ja ettevõtjate koostöö – kuidas saavutada suuremat heaolu ja majanduskasvu Eestis“ Laulasmaa SPA konverentsikeskuses.

Konverentsil esinesid:

Keila vallavanem Jaan Alver ütles oma ettekandes, et haldusreformi keerises asuvatel tänastel omavalitsustel puudub paraku piirkondlik visioon ja pikaajaline strateegia, samuti on ettevõtlusega tihti side nõrk. Küsimus on samuti omavalitsuste erinevates juhtimisstiilides ja väheses usalduses.

Rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakonna juhataja Väino Tõemets tõdes oma ettekandes, et omavalitsustel pole võimalik ilma ettevõtluseta hakkama saada – see koostöö on ülimalt oluline.

Glamox HE ASi juhatuse liige Virve Jõgeva rääkis konverentsil dilemmadest, millega globaalse ettevõte juht kokku puutub kohalikes omavalitsustes. Üheks dilemmaks on Virve Jõgeva sõnul ettevõtte omaniku ootused, mis teinekord vastanduvad kogukonna ootustele.

Euroopa Komisjoni endine asepresident Siim Kallas kõneles konverentsil poliitilistest valikutest ettevõtlusmaastiku kujundamisel (lühikokkuvõtte ettekandest siin).

Vandeadvokaat ja Eesti Pereettevõtjate Liidu president Aare Tark kõneles konverentsil pereettevõtte võimalustest kohaliku elu arendajana. Aare Tark lausus „Pereettevõtteid iseloomustavad eelkõige jätkusuutlikkus, pikaajaline äristrateegia ning teatud ettevaatlikkus äririskide võtmisel“ (lühikokkuvõtte ettekandest siin).

Alexela Group´i nõukogu esimees Heiti Hääl andis ülevaate pereettevõtte Alexela loomisest ning selle kujunemisest treileritootjast Leholas suureks kontserniks, mis annab tööd enam kui 1200 inimesele ning tegutseb mitmes valdkonnas.

Ürituse moderaator oli Geomedia juhataja Rivo Noorkõiv. Fotod: Kalev Laast