Uudised

TARK nõustas Eesti Vabariiki AS Andmevara müügil

2016

TARK nõustas edukalt Siseministeeriumit AS´i Andmevara 100% aktsiate müügil IT investeeringute ettevõttele INVL Technology. TARKi tiim koos Redgate Capital finantsnõustajatega nõustasid Siseministeeriumit tehingu struktureerimisel, avaliku enampakkumise ettevalmistamisel ja läbiviimisel ning aktsiate müügilepingu läbirääkimisel ja tehingu lõpuleviimisel. TARKi meeskonnas nõustasid klienti partner Hannes Küün ja vandeadvokaat Tanel Küün.
AS Andmevara aktsiate ostuhinnaks oli EUR 654,600. Enne erastamist maksti Eesti riigile dividendi summas 1,25 miljonit eurot. AS Andmevara on infotehnoloogia ettevõte, mis pakub kliendile täisteenust kasutajatoest arenduseni ja digiteerimisest majutuseni. Ettevõte omab ligi kahekümne aasta pikkust kogemust mitmete erinevate riigile kuuluvate registrite haldamisel, suurim neist rahvastikuregister. Tänasel päeval on ettevõtte üks kõige kiiremini kasvav ärisuund teenused ja IT-lahendused omavalitsustele ja muudele kolmanda sektori organisatsioonidele.
Börsiettevõte INVL Technology opereerib B2B ja  B2G´le orienteeritud IT-äri klastrina, keskendudes neljale võtmevaldkonnale: ärikliima edendamine ja e-valitsemine; IT infrastruktuur, küberturvalisus ja lahendused IT-intensiivsele tööstusele. INVL Technology suurimad investeeringud on hetkel tehtud Norra, Leedu, Tansaania, Uganda ja Ruanda ettevõtetesse.